Sobota, Julij 13, 2024
   
Text Size
Untitled document

slikalogo_new

image image image image
Šola bosanskega jezika na počitnicah do septembra
Dnevi Bosne in Hercegovine v Velenju
Šola bosanskega jezika in kulture predstavljena v kratkem filmu o Bosancih v Velenju
Šola bosanskega jezika in kulture v Sloveniji
Šola bosanskega jezika na počitnicah do septembra Šola bosanskega jezika na počitnicah do septembra Šola bosanskega jezika na počitnicah do septembra Šola bosanskega jezika in kulture, ki se izvaja v sklopu projekta »Korenine v Bosni, drevo v Sloveniji«, bo učencem na voljo ponovno od septembra dalje.
Dnevi Bosne in Hercegovine v Velenju V terminu od 26. junija do 28. junija 2012 je v Velenju potekal večdnevni projekt: »Dnevi Bosne in Hercegovine v Sloveniji«. Učenci šole bosanskega jezika iz Velenja, so v sklopu šole obiskali nekatere dogodke v bogatem programu, ki so ga pripravili organizatorji.      
Šola bosanskega jezika in kulture predstavljena v kratkem filmu o Bosancih v Velenju Ekipa Društva za mehek pristanek iz Krškega (DZMP), podprta z EVS prostovoljci iz Belorusije, Francije, Portugalske in Španije, je v sklopu svojega multimedijskega projekta gostovala v KRMC Velenje. Ena od tem za snemanje filma se je nanašala na Bosance in Hercegovce v Velenju, zato so k sodelovanju povabili Bošnjaško mladinsko kulturno društvo.
Šola bosanskega jezika in kulture v Sloveniji Šola bosanskega jezika in kulture v Sloveniji Bošnjaška kulturna zveza Slovenije je v aprilu 2012 pričela z izvajanjem projekta, »Korenine v Bosni, drevo v Sloveniji''. V sklopu projekta je udeležencem omogočeno brezplačno učenje bosanskega jezika in kulture. Gre za poskusni pouk, v sklopu prej omenjenega projekta, katerega namen je spodbuditi pozitivno vrednotenje manjšinskih kultur in tako omogočiti bolj kakovostno socialno vključenost mladih iz bošnjaške skupnosti v okolju, v katerem živijo.

O projektu

Potomci priseljencev so manj uspešni v družbi, saj imajo zaradi vpliva najmanj dveh kultur in jezikov, več težav s samopodobo, kulturno identiteto in dosegajo slabše učne uspehe, ki vplivajo na kasnejši slabši položaj na trgu dela; to dejstvo je vzročno-posledično povezano z odnosom večinske kulture do manjšinske, kajti večinska kultura v odnosu na manjšinsko ne vzpostavlja pogojev za sobivanje, temveč je asimilacijsko naravnana.

 

Pokrovitelji / Sponzori

Untitled document

Projekt »Korenine v Bosni, drevo v Sloveniji« se financira v okviru slovensko-švicarskega programa sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni evropski uniji (t.i. Švicarski prispevek). Kar pomeni da je glavni pokrovitelj tega projekta  Švicarska konfederacija.

logobksztr          logoswiss2

Ja pohađam školu bosanskog jezika i kulture. A TI?

 Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. Projekt izvaja Bošnjaška kulturna zveza Slovenije.

Copyright © Bošnjaška kulturna zveza Slovenije. Vse pravice pridržane